martes, 18 de marzo de 2014

POESIA MEDIEVAL AL SEGLE XXI

Poesia Medieval del segle XXI
L’inici de qualsevol manifestació literària ha estat oral i, encara que nosaltres vivim immersos en el món de l’escriptura, avui en dia hi ha moltes cultures que encara es manifesten oralment.
A l’Edat Mitjana els trobadors composaven poemes per a qualsevol esdeveniment i els joglars eren els transmissors de tot allò que succeïa, de manera oral i acompanyats de música,
        El tema principal de la poesia trobadoresca era l’amor cortès, un reflex de la societat feudal i de la seua jerarquia en el camp de l’amor. Però també es feien altres composicions, com ara el sirventès, una cançó política  a través de la qual es criticava algun personatge; el plany, que era un lament per la mort d’algú, o la cançó de croada, per animar els soldats que anaven a la guerra.
         Amb l’alumnat de quart d’ESO, ens hem endinsat en aquest món dels inicis de la nostra literatura i no només hem llegit composicions de l’època, sinó que també ens hem convertit en trobadors i en trobairitz (dones de la noblesa que també escrivien) i hem “imitat” el seu estil.
         D’aquest treball han eixit composicions de tot tipus que hem arreplegat en l’exposició         preparada per al dia de les activitats extraescolars.

         Hem aprés que tots tenim qualitats per a escriure, que podem fer-ho en solitari o en grup, que el món de les paraules és màgic i, sobretot, que aprendre també pot ser una cosa divertida.
Maribel Sánchez










0 comentarios :

Publicar un comentario